تغییرات دوربین پرچم دارهای سری گلکسی S سامسونگ

به گزارش جعبه مهر، با ورود گوشی های سری گلکسی S21 سامسونگ با دوربین های قدرتمند به بازار، تصمیم گرفتیم نگاهی داشته باشیم به تغییرات و تحولات اجرا شده در دوربین گوشی های سری پرچم دارهای گلکسی S این شرکت تا ببینیم از اولین پرچم دار این خانواده تا به این لحظه، دوربین های این شرکت چه پیشرفتی داشته اند.

تغییرات دوربین پرچم دارهای سری گلکسی S سامسونگ

اولین باری که سامسونگ یک گوشی مجهز به دوربین تولید کرد به سال 2000 برمی شود. جایی که گلکسی V200 به عنوان نخستین گوشی مجهز به دوربین غول کره ای و یکی از اولین گوشی ها با این قابلیت راهی بازار شد. از آن سال تا به امروز که حدود 21 سال می گذرد، سامسونگ تغییرات زیادی را در خط تولید محصولات خود پدید آورد. گوشی های بیشتری با دوربین راهی بازار شدند و هر سال عملکرد بهتری را به نسبت قبل از آن ها شاهد بودیم. در طول 11 سال گذشته اما این پرچم داران سری S بودند که هر سال با دوربین های قدرتمندی راهی بازار می شدند. شاید دوربین به کار رفته در این گوشی ها بهتر از تمام رقبا نبوده باشد اما قطعا باید آن ها را جزء بهترین ها دانست.

سامسونگ اما بعد از رونمایی از گوشی های سری گلکسی S21، تصمیم گرفت پستی را منتشر کند و در آن به بررسی تغییرات اجرا شده در دوربین تمام پرچم دارهای سری S بپردازد تا بدین ترتیب پیشرفت خود را از اولین پرچم دار یعنی گلکسی S تا جدیدترین آن یعنی گلکسی S21 به تصویر بکشد.

گلکسی S؛ تحولی در ثبت تصاویر عریض

اولین پرچم دار سری S سامسونگ گلکسی S نام داشت و به یک دوربین 5 مگاپیکسلی با قابلیت فیلم برداری در وضوح 720P و دوربین سلفی 0.3 مگاپیکسلی مجهز شده بود. این دوربین از قابلیت جالبی بهره می برد که به کاربر اجازه می داد تصاویر عریض ثبت کند. حالتی که در آن زمان و در دوره ای که سال ها با گوشی هایی با دوربین فوق عریض فاصله داشتیم، به عنوان پانوراما شناخته می شد.

گلکسی S2؛ عکاسی در نور کم با کمک فلش LED

دوربین گوشی های امروزی به لطف بهره مندی از تکنیک های نرم افزاری و قابلیت های سخت افزاری می تواند در نور شب و بدون استفاده از فلش، تصاویر بسیار خوبی ثبت کند. اما زمانی که سامسونگ گلکسی S2 را راهی بازار کرد خبری از این قابلیت نبود. بنابراین شرکت تصمیم گرفت گوشی خود را با فلش LED راهی بازار کند تا بدین ترتیب کاربران در نور کم هم بتوانند تصاویر روشن و باکیفیتی ثبت کنند. این گوشی از دوربین 8 مگاپیکسلی و دوربین سلفی 2 مگاپیکسلی بهره می برد.

  • تاریخچه پرچم داران سری گلکسی S سامسونگ؛ از گلکسی S تا گلکسی S20

گلکسی S3؛ عکاسی متوالی

گلکسی S3 اما که یکی از بهترین، قدرتمندترین و محبوب ترین پرچم داران آن زمان به حساب می آمد، با یک قابلیت بسیار جالب راهی بازار شد. دوربین قدرتمند این گوشی به کاربر این امکان را می داد تا در حالت Best Photo به ثبت 8 تصویر بپردازد و گوشی بهترین تصویر ثبت شده را به کاربر پیشنهاد می داد. اگرچه این قابلیت به خوبی Single Take در گوشی های امروزی غول کره ای نبود اما در آن زمان یک قابلیت جالب و البته کاربردی به حساب می آمد. علاوه بر این ها، حالت Zero Shutter Lag و Burst Photography که به کاربر اجازه می داد 20 تصویر را در مدت زمان تنها 3.3 ثانیه ثبت کند، یکی از بهترین قابلیت های اضافه شده به پرچم داران سری S سامسونگ به حساب می آمدند.

گلکسی S4؛ عکاسی دوگانه

گلکسی S4 که محبوب ترین پرچم دار سری S سامسونگ به حساب می آید، هم زمان با ورود خود، قابلیت عکاسی دوگانه را هم برای کاربران به ارمغان آورد. این قابلیت که در واقع به نوعی شبیه به قابلیت تصویر به تصویر به حساب می آمد، خروجی تصویر ثبت شده توسط دوربین سلفی و اصلی را در کنار هم به نمایش می گذاشت.

علاوه بر این ها، قابلیت های خوبی نظیر Sound & Shot (در این حالت صدای اطراف هم به تصویر ثبت شده اضافه می شد) و Drama Shot (عکاسی از سوژه در حال حرکت و ترکیب آن ها) هم در گلکسی S4 به چشم می خورد. سامسونگ در این محصول بعد از دو سال، دوربین اصلی را از 8 به 13 مگاپیکسل ارتقا داد.

گلکسی S5؛ پشتیبانی از HDR و ثبت تصاویری باکیفیت در هر محیط

سنسورهای ایزوسل سامسونگ اولین بار با گلکسی S5 معرفی شدند. پرچم داری که به یک دوربین بسیار قدرتمند 16 مگاپیکسلی مجهز شده بود. این سنسور جدید عملکرد گوشی را در ثبت تصاویر روشن تر در نور کم بهبود بخشید. علاوه بر این ها، فناوری Rich Tone HDR هم به این گوشی راه یافت تا بدین ترتیب در بیشتر محیط ها تصاویر بسیار روشن و باکیفیتی ثبت شود.

گلکسی S6؛ عکاسی در کسری از ثانیه

دوربین خوب و قدرتمند زمانی که سرعت بالایی در عکاسی نداشته باشد و نتوانید حساس ترین لحظات زندگی خود را به سرعت به کمک آن ثبت کنید، جذابیت خاصی ندارد. گلکسی S6 اما این امکان را با خود به همراه داشت. سامسونگ هم زمان با رونمایی از این گوشی از قابلیت Quick Launch هم پرده برداشت. قابلیتی که به کاربر این امکان را می داد با دوبار ضربه زدن سریع کلید هوم وارد اپلیکیشن دوربین شده و عکاسی کند. البته تنها کاری که کاربر باید انجام می داد، دوبار ضربه زدن سریع کلید هوم بود و باقی کارها در مدت 0.7 ثانیه توسط خود گوشی انجام می گرفت. گلکسی S6 همچنین از فوکوس اتوماتیک با قابلیت ردیابی سریع نیز بهره می برد که باعث می شد گوشی به سرعت و به صورت دقیق روی هر سوژه، چه ثابت چه در حال حرکت فوکوس کند.

گلکسی S7؛ سنسور قدرتمند با فوکوس اتوماتیک دوال پیکسل

از قابلیت های خوبی که گلکسی S6 به آن مجهز شده بود، فوکوس اتوماتیک سریع بود. اما سامسونگ در نسل بعد این قابلیت را به شکل پیشرفته تری در گوشی خود استفاده داد. این اولین باری بود که شرکت از قابلیت دوربین های DSLR یعنی فوکوس اتوماتیک دوال پیکسل در پرچم دار خود استفاده می کرد که باعث می شد فوکوس روی سوژه حتی در نور کم هم با سرعت انجام شود. گلکسی S7 Edge در آن زمان به کمک همین دوربین قدرتمند بود که توانست امتیاز 88 را از وب سایت DXOMARK کسب کند و در صدر جدول بهترین گوشی از لحاظ دوربین قرار بگیرد.

گلکسی S8؛ الگوریتم پردازش تصویر و انقلابی در عکاسی با گوشی هوشمند

هم زمان با ورود گلکسی S8 به بازار، سامسونگ تغییرات زیادی را در ظاهر و سخت افزار پرچم دارهای خود پدید آورد. برای اولین بار، کلید هوم از پرچم دارهای سری S کنار رفت و قابلیت های بسیار زیادی راهی آن ها شد. از جمله این قابلیت ها، دوربین قدرتمندی بود که در گلکسی S8 به کار رفت. سامسونگ متوجه شد افزایش اندازه سنسور به تنهایی نمی تواند باعث افزایش کیفیت تصاویر شود بنابراین تصمیم گرفت محصول خود را به الگوریتم پردازش تصویر مجهز کند. گلکسی S8 قادر بود به کمک همین فناوری، سه تصویر را به سرعت ثبت و آن ها را با یکدیگر ترکیب کند. در نتیجه یک تصویر بسیار باکیفیت از ترکیب آن ها پدید می آمد. همچنین سامسونگ رابط کاربری دوربین این گوشی را هم تغییر داد تا بعد از مدت ها، انتخاب گزینه های مختلف دوربین حتی در حالت یک دست هم بسیار راحت باشد.

گلکسی S9؛ دیافراگم دوگانه و ثبت تصویر باکیفیت در روشنایی روز و تاریکی شب

تحول بزرگی که با گوشی گلکسی S9 به پرچم داران سامسونگ اضافه شد، بهبود چشمگیر عملکرد دوربین در نور شب بود. سامسونگ برای اولین بار دوربین پرچم دار خود را به دیافراگم دوگانه مجهز کرد که به آن اجازه می داد بسته به شرایط نوری بین گشودگی دیافراگم f/2.4 (برای عکاسی در نور روز) و f/1.5 (برای عکاسی در نور شب) سوییچ کند. این اقدام سامسونگ باعث شد کننده قدرتمند شرکت در نور شب، 28 درصد نور بیشتری را جذب کرده و تصویر خارق العاده ای ثبت کند. همچنین گلکسی S9 قادر بود ویدیو های حرکت آهسته یا به اصطلاح اسلو موشن (Slow Motion) با سرعت 960 فریم بر ثانیه ضبط کند.

گلکسی S10؛ ظهور لرزشگیرهای قدرتمند برای فیلم برداری بدون لرزش در هر شرایط

در گلکسی S9 پلاس، یک دوربین تله فوتو با قابلیت بزرگ نمایی 2 برابری تعبیه شده بود تا بالاخره پرچم داران سامسونگ به بیشتر از یک دوربین مجهز شوند. در گلکسی S10 اما تعداد این دوربین ها به 3 افزایش پیدا کرد و برای اولین بار شاهد حضور دوربین فوق عریض هم بودیم. بدین ترتیب کاربران بعد از سال ها توانستند به جای حالت پانوراما، از یک سنسور مجزا برای ثبت تصاویر فوق عریض بهره ببرند. علاوه بر این ها، گلکسی S10 به خاطر لرزشگیر فوق العاده ای که داشت هم معروف بود. بدین ترتیب گوشی حتی در تکان های شدید هم می توانست ویدیو هایی بدون لرزش و بسیار باکیفیت ثبت کند. گلکسی S10 همچنین از قابلیت +HDR10 بهره می برد که باعث افزایش چشمگیر کیفیت تصاویر می شد.

گلکسی S20؛ بزرگ نمایی 100 برابری، سنسور 108 مگاپیکسلی و فیلم برداری در وضوح 8K

گوشی های سری گلکسی S20 سال گذشته راهی بازار شدند و انقلاب بزرگی در عکاسی با گوشی هوشمند به وجود آوردند. پرچم دار اصلی این سری گلکسی S20 اولترا نام داشت که برای اولین بار در یک گوشی هوشمند، بزرگ نمایی 100 برابری را ممکن کرد. از قابلیت های خوب دیگری که این بار کل گوشی های این سری از آن بهره مند بودند، فیلم برداری در وضوح خارق العاده 8K بود. همچنین لرزش گیر به کار رفته در دوربین گوشی های این سری با تکنیک مبتنی بر هوش مصنوعی پیشرفته تر از قبل شد.

  • 4 ویژگی خاص که فقط در گلکسی S21 اولترا وجود دارد

گلکسی S21؛ اولین گوشی سری S با دوربین تله فوتو دوگانه

در گوشی های سری گلکسی S21 حداقل 3 و حدبیشتر 5 دوربین تعبیه شده. دو مدل استاندارد و پلاس از دوربین سه گانه و مدل اولترا هم به دوربین پنج گانه مجهز شده اند. در این بین، گلکسی S21 اولترا اولین پرچم دار سری S سامسونگ است که به دو دوربین تله فوتو مجهز می شود. یکی از آن ها بزرگ نمایی 3 برابری و دیگری هم بزرگ نمایی 10 برابری را ممکن می کند. به علاوه، این گوشی از قابلیت بسیار جذاب Director Mode بهره می برد که به کاربر این اجازه را می دهد تا درحالی که با یک دوربین مشغول فیلم برداری است، آن صحنه را از زاویه دید دوربین های دیگر هم مشاهده کند تا با هرکدام که زاویه بهتری داشت فیلم برداری کند. بدون اینکه نیاز باشد آن ها را یک به یک امتحان کند.

تمام دوربین های به کار رفته در گوشی های این سری می توانند در وضوح 4K و با سرعت 60 فریم بر ثانیه به ضبط ویدیو بپردازند. همچنین قابلیت فوکوس اتوماتیک دوال پیکسل در دوربین اصلی دو مدل استاندارد و پلاس و در تمام دوربین های گلکسی S21 اولترا وجود دارد. از فزونی های دیگر مدل اولترا می توان به ثبت تصاویر بهتر در حالت شب و بهره مندی آن از سنسور 108 مگاپیکسلی ایزوسل جدید اشاره کرد که از فناوری ترکیب پیکسلی 9 به 1 بهره می برد.

این بود نگاهی به تغییرات و تحولات اجرا شده در دوربین گوشی های سری گلکسی S سامسونگ طی 11 سال گذشته (از گلکسی S تا گلکسی S21). البته دوربین های گلکسی S21 هنوز مورد بررسی دقیق قرار نگرفته اند بنابراین ادعاهای مطرح شده فقط با توجه به مشخصات فنی دوربین این گوشی ها روی کاغذ است. با این حال با در نظر دریافت پردازنده جدید، انتظار پیشرفت داریم، اما اینکه این پیشرفت تا چه اندازه است، باید منتظر ماند تا دوربین این گوشی ها دقیق تر بررسی شوند.

  • تغییرات قیمت گوشی های سری گلکسی S سامسونگ طی 11 سال گذشته

منبع: GSMArena

مجله کامپیوتر: مجله کامپیوتر: هر چی در مورد تکنولوژی و کامپیوتر بخوای بدونی اینجا هست

تایلند: تایلند: سفر به کشور زیباییهای جنوب شرق آسیا، بانکوک، پوکت، پاتایا، سامویی، کرابی

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 20 مرداد 1400 بروزرسانی: 20 مرداد 1400 گردآورنده: mehrbox.ir شناسه مطلب: 8998

به "تغییرات دوربین پرچم دارهای سری گلکسی S سامسونگ" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تغییرات دوربین پرچم دارهای سری گلکسی S سامسونگ"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید