کدام نوع پنیر بهتر است؟

به گزارش جعبه مهر، پنیر یک فرآورده لبنی است که از انعقاد شیر و جدا کردن کشک از آب پنیر تهیه می گردد. فرآیند فراوری پنیر شامل انعقاد شیر با استفاده از مایه پنیر یا کشت استارتر باکتریایی است. این کشک را از آب پنیر مایع جدا می نماید.

کدام نوع پنیر بهتر است؟

انواع پنیر

هر پنیر طعم، بافت و ارزش غذایی منحصر به فردی دارد.

1. پنیر مخصوص هندی (Paneer)

این نوع پنیر از شیر پرچرب گاو ترکیب شده با اسید گیاهی مانند آب لیمو تهیه می گردد و یک گزینه مناسب برای گیاهخواران لاکتویی است، زیرا بدون استفاده از مایه پنیر تهیه می گردد. این پنیر نرم با طعم ملایم و محتوای چربی بالا است. پنیر بعلاوه منبع خوبی از ویتامین های محلول در چربی مانند A و D می باشد. این نوع پنیر سدیم کمی دارد و هنگام پختن شکل خود را حفظ می نماید.

ارزش غذایی پنیر به توضیح زیر است:

هر وعده 25 گرمی از این نوع پنیر:

82 کالری

6.5 گرم پروتئین

6.1 گرم چربی

کلسیم برابر با 2.6 درصد از ارزش روزانه

سدیم معادل 1% ارزش روزانه

2. پنیر موزارلا (Mozzarella)

موزارلا پنیر نرم و سفیدی است که رطوبت بالایی دارد و منشا آن ایتالیا است و ابتدا از شیر بوفالو یا گاو ایتالیایی تهیه می شده است. برخلاف سایر انواع پنیر، موزارلا به علت محتوای کمتر سدیم و کالری آن متمایز است. علاوه بر این، حاوی باکتری های مفیدی از جمله لاکتوباسیلوس فرمنتوم و لاکتوباسیلوس کازئی می باشد که به عنوان پروبیوتیک عمل می نمایند و به تقویت سلامت روده، تقویت ایمنی و کاهش التهاب معروف هستند.

هر 28 گرم پنیر موزارلای پرچرب حاوی:

85 کالری

6 گرم پروتئین

6 گرم چربی

1 گرم کربوهیدرات

سدیم معادل 6 درصد ارزش روزانه

کلسیم برابر با 11 درصد از ارزش روزانه

3. پنیر کلبه (Cottage Cheese)

پنیر کوتیج نوعی پنیر نرم و سفید است که از کشک شیر گاو تهیه می گردد. این پنیر به نسبت پنیر های دیگر محتوای پروتئین بالاتری دارد. پروتئین بالا و محتوای کم کالری آن را به یک مکمل عالی برای رژیم های کاهش وزن تبدیل می نماید.

اعتقاد بر این است که پنیر غنی از پروتئین باعث افزایش سیری و کاهش مصرف کلی کالری می گردد و به طور بالقوه به مدیریت وزن یاری می نماید. پنیر کوتیج را می توان به روش های مختلفی میل کرد، مانند پخش کردن روی نان تست، مخلوط کردن در اسموتی، افزودن به تخم مرغ های همزده، یا استفاده به عنوان پایه ای برای دیپ.

هر 110 گرم پنیر خامه ای کم چرب حاوی:

90 کالری

12 گرم پروتئین

3 گرم چربی

5 گرم کربوهیدرات

سدیم معادل 15 درصد ارزش روزانه

کلسیم معادل 9 درصد ارزش روزانه

4. پنیر آبی (Blue Cheese)

پنیر آبی دارای رگه های خاکستری متمایل به آبی است و از شیر گاو، بز یا گوسفند تهیه می گردد. این پنیر عطری قوی و طعمی تند می دهد. این نوع پنیر علاوه بر این که بسیار لذیذ است، سرشار از مواد مغذی از جمله کلسیم است که سلامت استخوان ها را بهبود می بخشد. طعم غنی و خامه ای این نوع پنیر، به خوبی با همبرگر، پیتزا و سالاد جفت می گردد.

هر 28 گرم پنیر آبی پرچرب حاوی:

100 کالری

6 گرم پروتئین

8 گرم چربی

1 گرم کربوهیدرات

سدیم برابر با 14 درصد از ارزش روزانه

کلسیم برابر با 12 درصد از ارزش روزانه

5. پنیر فتا (Feta Cheese)

منشا پنیر فتا یونان است. بافت این نوع پنیر سفید نرم و نمکی است که از شیر گوسفند یا بز تهیه می گردد. پنیر فتا به علت بسته بندی آب نمکی که دارد حاوی مقادیر زیادی سدیم است، اما نسبت به بیشتر پنیر های دیگر کالری کمی دارد. پنیر فتا بعلاوه حاوی اسید لینولئیک مزدوج (CLA) است که با بهبود شرایط و ترکیب بدنی مرتبط است.

برترین راه استفاده از پنیر فتا این است که آن را روی سالاد بپاشید، آن را در املت بریزید، یا از آن برای ایجاد طعم های خامه ای به سبزیجات تازه اضافه کنید کنید.

هر وعده 28 گرم پنیر فتا که از شیر کامل تهیه شده است:

75 کالری

4 گرم پروتئین

6 گرم چربی

1 گرم کربوهیدرات

سدیم برابر با 14 درصد از ارزش روزانه

کلسیم برابر با 11 درصد از ارزش روزانه

6. پنیر ریکوتا (Ricotta Cheese)

پنیر ریکوتا یک نوع پنیر ایتالیایی است و از آب پنیر به جای مانده، در طول فراوری پنیر های دیگر تهیه می گردد. پنیر دارای بافت خامه ای است که ملایم تر از پنیر کوتیج است و محتوای پروتئین ریکوتا بالا است و حاوی تمام اسید های آمینه ضروری مورد احتیاج بدن است.

ریکوتا را می توان به غذا های مختلفی مانند سالاد، تخم مرغ، ماکارونی و لازانیا افزود و حتی می توان از آن به عنوان پایه ای برای دیپ های خامه ای استفاده کرد یا با میوه ها برای یک میان وعده شیرین و شور لذت برد.

هر 124 گرم پنیر ریکوتا با شیر کامل حاوی:

186 کالری

پروتئین 9 گرم

13 گرم چربی

9 گرم کربوهیدرات

سدیم معادل 6 درصد ارزش روزانه

کلسیم معادل 20 درصد ارزش روزانه

7. پنیر چدار (Cheddar Cheese)

منشا پنیر چدار انگلستان است. برای فرآیند فراوری این نوع پنیر از شیر گاوی که چندین ماه بالغ شده است استفاده می گردد که بر طعم چدار تأثیر می گذارد و بسته به بلوغ گاو و نوع شیر طعم پنیر از ملایم تا بسیار تیز متغیر است.

پنیر چدار منبع خوبی از پروتئین و کلسیم است و بعلاوه به علت محتوای ویتامین K که دارد با جلوگیری از تجمع کلسیم در شریان ها و سیاهرگ ها، نقش مهمی در سلامت قلب و استخوان ایفا می نماید و خطر انسداد و بیماری های قلبی را کاهش می دهد.

برای داشتن طعم و بافت خامه ای غنی، آن را به غذا های سبزیجات، همبرگر های چاشنی یا املت اضافه کنید.

هر وعده 28 گرم پنیر چدار حاوی:

115 کالری

7 گرم پروتئین

9 گرم چربی

1 گرم کربوهیدرات

سدیم معادل 8 درصد ارزش روزانه

کلسیم معادل 15 درصد ارزش روزانه

8. پنیر شور (Chevre Cheese)

پنیر Chevre که معمولاً به عنوان پنیر بز شناخته می گردد، پنیر با بافت نرم و لطیفی است که از شیر بز تهیه می گردد. از آنجایی که شیر بز حاوی مقادیر بیشتری اسید های چرب با زنجیره میانه در مقایسه با شیر گاو است، پنیر بز قابل هضم تر است و گزینه سالم تری برای افراد حساس به لاکتوز می باشد.

در حالی که از پنیر خرد شده برای طعم دادن به میوه ها یا سبزیجات استفاده می گردد، پنیر شور خرد شده یک افزودنی لذت بخش به سالاد، پیتزا و تخم مرغ است.

هر وعده 28 گرم پنیر شور حاوی:

75 کالری

5 گرم پروتئین

6 گرم چربی

0 گرم کربوهیدرات

سدیم معادل 6 درصد ارزش روزانه

کلسیم معادل 3 درصد از ارزش روزانه

9. پنیر گودا (Gouda Cheese)

پنیر گودا یک پنیر هلندی است که به علت بافت نرم و خامه ای خود شناخته شده است و این نوع پنیر از شیر گاو تهیه می گردد. پنیر گودا طعمی شیرین و آجیلی دارد که با افزایش سن آن بیشتر تعیین می گردد.

پنیر گودا در اشکال مختلف از تازه و ملایم تا کهنه با طعم های عمیق تر وجود دارد.

پنیر نیمه سخت گودا سرشار از کلسیم است که برای استخوان ها و دندان های قوی برترین گزینه است و منبع عالی ویتامین K 2 می باشد. علاوه براین، گودا حاوی ترکیباتی است که به کاهش فشار خون یاری نموده و به افزایش آنتی اکسیدان هایی یاری می نماید که از مصرف زیاد نمک محافظت می نمایند و آن را به گزینه ای همه کاره و مغذی تبدیل می نمایند.

هر 25 گرم پنیر گودا:

94 کالری

6.3 گرم پروتئین

7.7 گرم چربی

کلسیم معادل 15 درصد ارزش روزانه

سدیم معادل 25 درصد ارزش روزانه است

پنیر یک محصول لبنی محبوب است که در صورت مصرف متعادل به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم، طیف وسیعی از مزایای سلامتی را ارائه می دهد. پنیر منبع با ارزشی از پروتئین و کلسیم است که برای حفظ سلامت عضلات و استخوان ها لازم است.

منبع: فرارو
انتشار: 18 مرداد 1402 بروزرسانی: 18 مرداد 1402 گردآورنده: mehrbox.ir شناسه مطلب: 11372

به "کدام نوع پنیر بهتر است؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کدام نوع پنیر بهتر است؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید